9e739fd928c1ef1096635bb4b013b509.jpg
aaa253dae8b38ac4965b2bd20143339e.jpg
2f971821bfbe197b81d9497eef5aa659.jpg
0b36168f28219653977ef7f6dd33b2e7.jpg
Turistička zajednica Grada Bakra
English Ente turistico della citta di Bakar - Citta di Bakar Tourismusverband Der Stadt Bakar - German
Novosti
Featured Item Background

Natječaj Jedra Kvarnera 2017.

Objavljeno: 25.09.2017.

Budi Posejdon s aparatom u ruci i čuvaj tradiciju svoga kraja.

Temu Jedra Kvarnera možete shvatiti metaforički, ali i doslovno. Ako shvatite metaforički, onda ćete kroz pojam jedara „čitati“ i istraživati kulturu i tradiciju života uz more, život od mora život u moru. Fotografski ćete propitivati ambijent nasljeđa i svega onog što čini identitet Kvarnera, Jadrana i Mediterana, ribare, mreže, barke, jedra i jedrenje, sve što je pod morem. Dakle, sve što na bilo koji način pokazuje i simbolizira ljepotu, muku i tradiciju sjedinjenosti čovjeka i mora.

Ako shvatite doslovno, možete slati fotografije tradicijskih plovila na jedra, snimke sa svih regata s Jadrana i Mediterana svega onog što je vezano za tradiciju navigavanja. Istražujte more kao geografsku činjenicu, more kao kulturološku i povijesnu odrednicu.

More je kao motiv slikarima, pjesnicima, fotografima povijesna konstanta. More je kao tema u umjetničkim praksama trajna i neiscrpna. More je prostor i ambijent odrastanja, rada, života, prirodnih fenomena. Svojom monumentalnošću ono je neiscrpna arhiva mnogih tajni. More je tajna. A još veća tajna je kontinuirano fotografirati more, pratiti njegove mijene, ući u suštinu fenomena. Tajna je pratiti trenutne motivacijske impulse i realizaciju stvaralačke ideje. Baviti se morem, znači baviti se estetikom stvarnog prostora, a snimamo li ga, ovozemaljski smo Posejdoni s aparatom u ruci.

Iz mora se izvire, u more se utječe.

Borislav Božić, prof.

PRAVILA NATJEČAJA

- Na natječaju mogu sudjelovati svi autori bez ograničenja.

- Autor, sudionik natječaja JEDRA KVARNERA, ispunjavanjem i slanjem prijavnice potvrđuje da će poslati autentične snimljene fotografije te preuzima odgovornost za sadržaj prijavljenih fotografija.

- Svaki autor uz fotografije prilaže pravilno popunjenu prijavnicu.

- Za sudjelovanje na natječaju plaća se kotizacija i to članovi članica Saveza /članovi Fotokluba Rijeka, Fotkluba Lošinj, Fotokluba Krk, Amaterskog video foto kluba Delnice, Fotokluba Color i Kluba podvodnih aktivnosti Adria Kraljevica/ plaćaju 30 kn, a svi ostali 50 kuna i uplaćuje se na žiro-račun Fotosaveza Primorsko-goranske županije s naznakom za Jedra Kvarnera 2017., Erste banka IBAN HR6524020061100657082.

- Organizator će prirediti izložbu od najboljih fotografija te napraviti katalog u pdf formatu sa svim izloženim fotografijama.

- Natječaj je otvoren od 15. srpnja do 30. rujna. Bit će prihvaćeni svi radovi koji stignu organizatoru do 24:00 sata 30. rujna.

- Pristigle radove pregledat će žiri i najbolje odabrati za izložbu.

- Organizator će dodijeliti prvu, drugu i treću nagradu te tri pohvale.

- Obrada fotografije u programima za uređivanje fotografije dopuštena je do mjere koja ne narušava i ne mijenja osnovni smisao snimljenog sadržaja.

- Svaki autor može prijaviti najviše šest /6/ fotografija. Dopušteni nastavci datoteka: jpg, jpeg; dopuštena pojedinačna veličina datoteke je najviše 4 MB.

- Datoteke fotografija trebaju biti potpisane: redni broj, ime i prezime autora i naziv fotografije npr.: 1_Marko_Markovic_Kaic moga nonica

Kod potpisivanja fotografija /datoteka/ ne koristite kvačice na slovima koja to imaju. Na prijavnici istim redoslijedom upisati fotografije, ali normalno koristiti kvačice na slovima koja to imaju.

- Fotografije se isključivo šalju u digitalnom obliku u .jpg /.jpeg/ formatu na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. Pojedinačne veličine fotografije /datoteke/ ne veće od 4 MB.

- Krajnji rok slanja fotografija je 30. rujna 2017. do 24:00 sata.

- Fotografije mogu biti u boji /B/, monokromatske /M/ i crno-bijele /CB/.

- Autorsko pravo: autor ispunjavanjem i slanjem prijavnice daje suglasnost organizatoru akcije da bez naknade može objavljivati prijavljene fotografije uz jasan potpis autora, a u svrhu promocije ovog projekta i kulturnih i prirodnih ljepota naše Županije.

- Organizator će koristiti prijavljene fotografije za poticanje i unapređivanje fotografskog stvaralaštva.

- Neke fotografija bit će tiskane na promotivnim materijalima izložbe JEDRA KVARNERA. Svi oblici objave su nekomercijalne vrijednosti i jedina im je svrha promocija izložbe i autora. Moralna autorska prava, u smislu ispravnog potpisivanja autora u svim oblicima objave, bit će u potpunosti poštovana.

Popunjenu prijavnicu treba poslati na ovu adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Za dodatna pojašnjenja možete zvati na 091 533 2576

Fotografija: Google