9e739fd928c1ef1096635bb4b013b509.jpg
2f971821bfbe197b81d9497eef5aa659.jpg
0b36168f28219653977ef7f6dd33b2e7.jpg
aaa253dae8b38ac4965b2bd20143339e.jpg
Turistička zajednica Grada Bakra
English Ente turistico della citta di Bakar - Citta di Bakar Tourismusverband Der Stadt Bakar - German
Novosti
Featured Item Background

Tuna fish fest - crikvenička agencija Via Mea dovodi u Bakar oko 2000 posjetitelja

Objavljeno: 07.04.2019.

Nakon dugogodišnjih pokušaja pronalaska partnerske agencije koja bi dovela izletnički turizam u Bakar, napori Turističke zajednice Grada Bakra u promociji bakarske baštine kao glavnog aduta turističke ponude, urodili su plodom. Proaktivna crikvenička agencija Via Mea, koja je ostvarila dugogodišnju uspješnu suradnju s njemačkim i austrijskim agencijama te se specijalizirala za kategoriju seniora 55+ dovodi ove godine u Bakar više od 2000 posjetitelja!
U ukupno sedam termina, kroz travanj, svibanj, rujan i listopad počevši od 16. travnja Bakar će posjetiti preko dvije tisuće Nijemaca i Austrijanaca sudjelujući u Tuna Fish Festu, pomorskoj manifestaciji koju su zajednički osmislili TZ Grada Bakra i Via Mea stavljajući naglasak na povijesni Bakar kao središte tunolova na Jadranu te na priču o njegovim čuvenim kapetanima.
Vožnja brodom iz Kraljevice uz degustaciju baškota i Bakarske vodice u društvu Bakarske gospode i kapetana, ali i praputnjarskih Težakinja i težaka, te ulazak u Bakar s mora uz doček Gradske straže Bakar, predstavljaju slikovit početak ovog programa. Njegov nastavak slijedi na Žalu ribara gdje će posjetiteljima iz Njemačke i Austrije udruge i proizvođači autentičnih proizvoda s područja Grada Bakra dočarati raznolikost njegove povijesti. Najveći naglasak bit će stavljen na prezentaciju nekadašnjeg tunolova u Bakrskom zaljevu te na gastronomski doživljaj, pa će tako posjetitelji moći vidjeti kako se priprema tuna, kušati svježe pripremljene delicije od te ribe i sve to uz glazbeni ugođaj klape. Posebnost ove manifestacije činit će prisjećanje na slavno doba bakarskih tunera i tunolova kroz izložbu i stare fotografije koje će posjetitelje podsjetiti na slavna vremena našega grada. Da bi priča bila potpuna, posjetitelji će sa vodičima obići i staru gradsku jezgru, Frankopanski kaštel te crkvu sv. Andrije ap. sa katakombama.
Napomenimo i to da ista agencija od prošle godine dovodi njemačke i austrijske goste (do sada ih je došlo preko 500) i u jednodnevne izletničke posjete u kojima je TZ Grada Bakra osmislila raznovrstan program kako bi, barem na jedan dan, dočarala bogatu kulturnom baštinu Bakra.
Ovom su suradnjom Turistička zajednica Grada Bakra i agencija Via Mea iz Crikvenice uspjele uvrstiti Bakar na turističku kartu Europe zahvaljujući činjenici da je Bakar tijekom cijele prošle godine promoviran na sajmovima navedenih tržišta te u katalogu agencije Via Mea. Uspješnost ovih programa potvrda je organizatorima da Bakar ima odličan potencijal za ovakve aranžmane u pred i post sezoni.
Sve su to dobre najave da je zahvaljujući svojoj odličnoj geografskoj poziciji, bogatoj povijesti te raznolikosti okruženja Bakar konačno na dobrom putu da ostvari svoj puni turistički potencijal i izgradi prepoznatljivost u Hrvatskoj i inozemstvu.