2f971821bfbe197b81d9497eef5aa659.jpg
9e739fd928c1ef1096635bb4b013b509.jpg
0b36168f28219653977ef7f6dd33b2e7.jpg
aaa253dae8b38ac4965b2bd20143339e.jpg
Turistička zajednica Grada Bakra
English Ente turistico della citta di Bakar - Citta di Bakar Tourismusverband Der Stadt Bakar - German

Sonja Jelušić
Featured Item Background

Učenici OŠ Bakar snimili pjesmu "Mi smo mali Bakrani" u glazbenom studiju "Maraton"

Objavljeno u: Novosti
Objavljeno: 553UTC_UTCRPMVE1_K2_ČetPMUTCE_Rujan+0000RRujPMUTC_1C2

U tijeku je realizacija još jednog zanimljivog, hvale vrijednog projekta vrijednih i kreativnih učenika OŠ Bakar. „Nota do note za bakarske ljepote" naziv je projekta kojeg je osmislila učiteljica 4. razreda OŠ Bakar, Alma Hess.

Napisala je tekst i glazbu za tri zavičajne pjesme:
- Mi smo mali Bakrani
- Moj Bakar
- Božić u Bakru

U suradnji i pod sponzorstvom Turističke zajednice Grada Bakra i Yamaha music school Rijeka, učenici 4. razreda posjetili su glazbeni studio "Maraton" u Rijeci gdje su snimili prvu od tri pjesme. Bili su vidno uzbuđeni i sretni, po prvi put u glazbenom studiju.

Zajedničkim radom i trudom udružili su svoje snage, odnosno glasove i punim srcem pjevali o svom gradu i školi. Ciljevi ovog projekta su slijedeći:
- njegovati dječje glasove
- zajednička izvedba autorskih pjesama
- objaviti svoj prvi cd sa zavičajnim pjesmama

Nakon što snime sve tri pjesme, učenici će ih s veseljem izvoditi na prigodnim manifestacijama u Gradu i okolici.

Pokrovitelji projekta: Turistička zajednica Grada Bakra i Yamaha music school Rijeka

Featured Item Background

Povelja kraljice i carice Marije Terezije darovana na čuvanje Osnovnoj školi Bakar

Objavljeno u: Novosti
Objavljeno: 644UTC_UTCRPMVE1_K2_PonPMUTCE_Rujan+0000RRujPMUTC_1C2

Uoči početka nove školske godine gradonačelnik Grada Bakra Tomislav Klarić i pročelnica Maja Šepac Rožić posjetili su Osnovnu školu Bakar. Tom prigodom darovali su Školi na čuvanje repliku Povelje kraljice, carice i nadvojvotkinje Marije Terezije iz 1779. godine koja je svojim prosvijećenim idejama i nizom okolnosti uvelike pomogla Hrvatskoj i njenim gradovima. Gradu Bakru je trima poveljama omogućila razvoj zahvaljujući kojem je grad postao najvećim u Hrvatskoj, veći i od Rijeke, Zagreba i Varaždina. Poveljom iz 1779. godine, Grad Bakar je proglasila slobodnim kraljevskim gradom, dodijelila mu grb i autonomiju. Vladarica je pokazivala i brigu o kulturi otvaranjem pučke škole u Bakru 18. ožujka 1779. godine uz zakladu od 30.000 forinti u srebru za održavanje. Na obljetnicu 23. travnja za 240 godina od darovanja povelje Gradu, kod Jaza je predstavljena za javnost replika povelje, čime se pokazuje njegovanje kulture i povijesne baštine u istoimenom Gradu.
Osnovna škola Bakar je uz Povelju i grb, sastavni dio baštine toga grada. Gore spomenuta pučka škola nalazi se u starom dijelu grada, nasuprot kaštela, gdje su postavljeni prvi temelji školstva u Gradu Bakru. Time je vladarica u duhu prosvjetiteljstva pokazala kako je otvaranje škola, pismenost i znanje, temelj budućnosti čovječanstva.
Zgrada u kojoj se danas nalazi škola, izgrađena je 1909. godine secesijskim stilom, čime predstavlja kulturno dobro ne samo Grada Bakra, već i hrvatske države. Na pročelju same škole iznad velikih ulaznih vrata nalazi se grb Grada u baroknom stilu, zbog čega se smatra jedinstvenom građevinom.  Bogato je ukrašen reljefnim kamenom s polukružnim štitom obrubljen kosim rubom. Grb u cjelini nam prikazuje dvije palmete (simbol pobjede, uspona, obnove i besmrtnosti) prekrižene podno štita i povezane vrpcom. Iznad štita nalazi se kruna s pet pera, a ispod nje tri glavna motiva, hrvatske kocke ili šahovsko polje (znak pripadnosti hrvatskoj državi), tri kule (municipalni status, uprava nad prostorom od Rječine do Šmrike, odnosno kule: Trsat, Hreljin i luka Kraljevica), i sidro (simbol orijentacije bakarskih pomoraca).
Povelju Marije Terezije primio je ravnatelj Škole Tomislav Uzelac-Šćiran koji je u ime Osnovne škole Bakar zahvalio na ukazanom povjerenju. Ovim činom, upravo po uzoru na spomenutu nam vladaricu potiče se znanje i kultura, koji se njeguju i čuvaju kroz razne povijesne događaje koje u školi organizira i prati profesor povijesti Ivica Terihaj. Ovim događajem je škola dobila iznimnu kulturnu vrijednost, te s ponosom možemo istaknuti, kako se Povelja i grb nalaze na važnim povijesno kulturnim mjestima, škola, Jaz (Povelja) i grb na pročelju zgrade Magistrata.

Featured Item Background

Dani susjedstva Praputnjak - zanimljiva i raznovrsna događanja 3. i 4.9.

Objavljeno u: Novosti
Objavljeno: 527UTC_UTCRAMVE1_K2_ČetAMUTCE_Rujan+0000RRujAMUTC_1C2

Praputnjak će od 3. do 4. rujna Praputnjak će biti središte zanimljivih zbivanja koja su Praputnjarci pripremili kao jedno od 27 susjedstava Rijeka 2020 i time okrunili svoje dosadašnje napore da sačuvaju i oplemene kulturni krajolik svog mjesta

Prvi dan rezerviran je za predprogram predavanja Krajolici budućnosti o kulturnom krajoliku, prirodi i baštini kao vrijednostima i potencijalima za budućnost. Dan kasnije, 4.9. održat će se svečano otvorenje programa Praputnjak - kulturni krajolik koji će u vinogradu Takala otvoriti  predstavnici: Udruge Praputnjak – kulturni krajolik, Grada Bakra, PGŽ-a, Grada Rijeke i Rijeke 2020 EPK.
U tom zanimljivom danu predviđeno je predstavljanje Europskog susjedstva Nizozemske, (Stichting Bewegend Beeld), izložak knjige EUROPE – contours culturels, autora Antona Zakarije te izložba uoči 155. godina rada Područne škole Praputnjak.
Posebno događanje bit će interpretacijska tura Pomalo i po kraju, interpretacijska šetnja krajolikom Praputnjaka upotpunjena prezentacija lokalnih udruga i OPG-ova te boćanje po starinski.
Organizatori događanja su platforma Bolje Vas Našli, Rijeka 2020 i Udruga Praputnjak - kulturni krajolik.


PREDPROGRAM
Program predavanja Krajolici budućnosti
– o kulturnom krajoliku, prirodi i baštini kao vrijednostima i potencijalima za budućnost
Četvrtak, 03. rujan 2020. - od 19:30 do 21:30 sati
Lokacija: Praputnjak – U dvorištu Područne škole Praputnjak, Praputnjak 101

PROGRAM
Program Praputnjak - kulturni krajolik
Petak, 04. rujan 2020. - od 18:00 do 22:00 sata

18:00 sati - Svečano otvorenje programa Praputnjak - kulturni krajolik – program otvaraju predstavnici: Udruge Praputnjak – kulturni krajolik, Grada Bakra, PGŽ-a, Grada Rijeke i Rijeke 2020 EPK
Lokacija: vinograd Takala – Bakarske prezidi iznad Bakarskog zaljeva

18:30 sati – Pomalo i po kraju, interpretacijska šetnja krajolikom Praputnjaka*
*molimo posjetitelje da dođu adekvatno obuveni za šetnju kroz prirodu!
Lokacija: od vinograda Takala kroz krašku dolinu Dolčinu i natrag

20:00 sati – Dnevni boravak
- Predstavljanje Europskog susjedstva Nizozemske, Stichting Bewegend Beeld
- Izložak knjige EUROPE – contours culturels, autora Antona Zakarije prema kojoj se razvila ideja projekta Praputnjak – kulturni krajolik i najava prezentacije knjige u sklopu Dnevnog boravka susjedstva Praputnjak
- Izložba uoči 155. godina rada Područne Škole Praputnjak
- Prezentacija lokalnih udruga i OPG-ova
- Boćanje po starinski
Lokacija: Dom kulture Praputnjak, Praputnjak 158a

21:00 sat – Druženje se nastavlja uz domjenak s prigodnim programom
Lokacija: Dom kulture Praputnjak, Praputnjak 158a
Susjedstvo Praputnjak dio je programskog pravca 27 susjedstava u sklopu projekta Rijeka 2020 Europske predstolnice kulture. Nositelj inicijative: Udruga Praputnjak – kulturni krajolik (Praputnjak)
Partner: Grad Bakar
Europsko susjedstvo i privremeni sugrađani: Stichting Bewegend Beeld, Rotterdam, Nizozemska
Napomena: Covid-19 upute bit će dostupne na svim lokalitetima.

Featured Item Background

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja u Bakru 5. kolovoza 2020. godine obilježiti će se služenjem svete mise, svečanim polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Spomeniku poginulim braniteljima.

Program obilježavanja:

19.00 sati – sveta misa za poginule branitelje i žrtve rata u crkvi Majke Božje od Porta, po završetku svete mise mimohod do Spomenika poginulim braniteljima,
20.00 sati – polaganje vijenaca i paljenje svijeća na Spomeniku poginulim braniteljima.

NAPOMENA: Obljetnica Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja održat će se sukladno Odluci o nužnim mjerama za organizaciju okupljanja na kojima je prisutno više od sto sudionika za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19 Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i mjerama i preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Featured Item Background

Uspješan iskorak Margaretinog leta u prirodu i intimnije programe

Objavljeno u: Novosti
Objavljeno: 534UTC_UTCRAMVE1_K2_SriAMUTCE_Srpanj+0000RSrpAMUTC_1C2

Zeleno, intimno i sasvim drugačije ovogodišnje Margaretino leto uspješno je privedeno kraju. Sukladno trenutnoj situaciji, Turistička zajednica Grada Bakra je u suradnji s domaćim i vanjskim suradnicima, Gradom Bakrom i stalnim sponzorima realizirala novi, prilagođeni koncept popularne ljetne manifestacije koji je posjetiteljima donio neki novi doživljaj Bakra i, posebno, njegove okolice.
"Dolazimo s Krka i oduševljene smo sa sve tri ture na kojima smo sudjelovale u sklopu Margaretinog leta. Voljele bismo da ponovite "Bakar na vrhu" koju smo propustile jer vjerujemo da je zanimljiva i drugačija na svoj način, baš kao ove u kojima smo uživale. Zbog situacije s koronom bile smo primorane pronaći neke ljetne sadržaje u susjedstvu pa nas je tim više oduševio idejni koncept Margaretinog leta. Posebno nas je dirnula gostoljubivost i toplina Praputnjarki koje su nam pružile izuzetnu dobrodošlicu i prekrasno predstavile svoj kraj. Nadamo se da će takvih programa biti u budućnosti još i više" ispričale su svoje dojmove Ana Vranić i Kristina Karabaić, dvije posjetiteljice Margaretinog leta s Krka koje su popratile glavna bakarska ljetna događanja.


Zbog nepostojanja uvjeta održavanja tradicionalnih ljetnih programa poput popularne Pomorske bitke, festivala Bakar i serenade (BIS) te Bakarskih susreta, TZ Grada Bakra fokusirala se na programe na što većem prostoru s ograničenim brojem posjetitelja. Svojom su fleksibilnošću ti programi omogućavali nesmetanu promjenu termina te garantirali toliko važnu sigurnost posjetitelja.
Dosadašnjih godina Margaretino leto se mahom odvijalo u samom Bakru, a ove godine zamijenili su ga raznovrsni sadržaji koji su se održavali širom Bakarskog kraja. Okosnicu programa činile su četiri interpretacijske ture koje su naišle na sjajan odaziv posjetitelja tim više što je svaka od njih bila posebna i specifična priča.


Interpretacijska izvedba "Bakar na vrhu" u sklopu Šetnje kroz povijest pružila je domaćem stanovništvu priliku da čuje zanimljive pojedinosti o povijesnim događajima važnima za Bakar od svojih lokalnih baštinskih entuzijasta i profesionalaca koji su netom završili tečaj za interpretacijske vodiče održan u Bakru. Ta je tura otkrila i možda najposebniju bakarsku priču o slijepom vodonoši Ivanu Čopu koji je uvelike zadužio svoj grad.
Na Praputnjaku su pak dugogodišnje čuvarice baštine otkrile sva slojevita lica svoga mjesta na turi koja je na Praputnjak dovela posjetitelje iz cijelog Kvarnera te Istre. Do starog grada Hreljina prateći šetnicu Put Gradine stiglo se u društvu vodiča iz susjednog Gorskog kotara, Jelene Holeko Pirc čija je tura bila zanimljiva usporedba između dva kraja te prilika da se oživi slavna povijest Hreljina. Sam kraj te ture obilježio je najposebniji zalazak sunca u Bakarskom kraju do sada, koncert Hrvatskog gudačkog kvarteta koji je zvucima Beethovena ispratio zadnje zrake sunca s tog posebnog mjesta 321 m nad morem. Dan kasnije učinili su to prekrasni glasovi ženske klape Hreljin. Za kraj je ostalo nešto sasvim drugačije i razigrano, Iva Silla dugogodišnja suradnica TZ Grada Bakra iz Zagreba osmislila je inovativnu turu prepunu zagonetki, mozgalica i igre. Sudionike ture pretvorila je u istraživače i putnike kroz vrijeme koji su se vratili u doba prirodoslovaca Dragutina Hirca, Narcisa Damina i Andrije Mohorovičića te upoznali posebnosti Ponikvi kroz njihove oči i zapise.
Margaretino leto obilježile su i razne predstave, koncerti, izložbe te foto radionica "Svijet u bojama" koja je Bakru priskrbila nove zaljubljenike u njegov kraj. Oni su svoje usavršeno znanje fotografije pretočili u atraktivnu izložbu najuspjelijih radova otvorenu u središtu Bakra.


Margaretino leto počelo je i završilo veselo i raspjevano. Nastup klape „Vinčace“ na otvorenju upotpunio je nastup klape „Luka“ za Dan Grada, te odličan koncert Đanija Stipaničeva na samome kraju koji je oduševio publiku. Kako bi bakarsko ljeto, unatoč svim okolnostima, ostavilo slatki okus pobrinula se TZ Grada Bakra oživjevši u suradnji s Pekarom Vrbnik 150 godina stari recept za Bakarsku tortu koja se mogla kušati na kraju svake ture.
"Izuzetno smo zadovoljni što smo gotovo cijeli isplanirani program uspjeli realizirati, pogotovo naše četiri interpretacijske ture koje su naišle na sjajan odjek publike i medija te nam ukazale na put kojim dalje moramo ići. Uspješno smo se prilagodili situaciji što su posjetitelji prepoznali, baš kao i naš trud da im ponudimo smislen, zabavan i edukativan sadržaj te da ih upoznamo ne samo s Bakrom nego i s ljepotama koje skriva na[ Bakarski kraj.
Ovom prilikom bih htjela zahvaliti suradnicima koji su se okupili na ovome projektu i bez kojih ne bi mogao biti ovako raznolik, uspješan i odrađen s puno srca i entuzijazma. Zahvaljujem Gradu Bakru, našim sponzorima i medijima na praćenju, te svim posjetiteljima koji su nas podržali svojim dolaskom.“ – Sonja Jelušić Marić, direktorica TZ Grada Bakra

Featured Item Background

Otkazani Bakarski susreti i cabaret show - završeno Margaretino leto

Objavljeno u: Novosti
Objavljeno: 956UTC_UTCRPMVE1_K2_PonPMUTCE_Srpanj+0000RSrpPMUTC_1C2

Sukladno epidemiološkoj situaciji obavještavamo Vas da se slijedeća planirana događanja u sklopu Margaretinog leta nažalost neće održati.

24.07. – petak – CABARET SHOW „REMETINEC“

Komediji u izvedbi Davora Dretara Dreleta i Vida Baloga na Žalu ribara – OTKAZANO!

25. 07. – subota – „BAKARSKI SUSRETI“,  I FEŠTA UZ GRUPU POINT - Natjecanje ekipa i fešta uz nastup grupe „Point“, na Žalu ribara – OTKAZANO!

S multimedijalnom izložbom pod nazivom „Destruktivizam“ u Galeriji Paulić u 21:00 sat zatvaramo ovogodišnje Margaretino leto.

Zahvaljujemo se svima na suradnji i podršci, našim sponzorima na pokroviteljstvu te svim medijima na praćenju!

Featured Item Background

Obrazac za koncert Đ. Stipančeva i tura u Ponikvama

Objavljeno u: Novosti
Objavljeno: 850UTC_UTCRPMVE1_K2_ČetPMUTCE_Srpanj+0000RSrpPMUTC_1C2

Ovaj vikend Margaretinog leta donosi zanimljiv program, koncert Đanija Stipaničeva za koji treba popuniti pisanu evidenciju posjetitelja, zanimljiva igrificirana tura Ive Silla u Ponikvama te izložba "Destruktivizam" Galeriji Paulić

17. 7. – petak – ODIGRAJ HIRČEVU TAJNU RAZINU
- Istraživanje kroz igru s Ivom Silla u Ponikvama u 18:00 h.
Zbog najavljenog ružnog vremena u petak ujutro, jutarnja tura prebačena je za subotu 18.07.!
18. 7. – subota – ODIGRAJ HIRČEVU TAJNU RAZINU
- Istraživanje kroz igru s Ivom Silla u Ponikvama u 10:00 h

18.07. – subota –KONCERT ĐANIJA STIPANIČEVA
- Koncert Đanija Stipaničeva na Žalu ribara u 21:00 sat ( ulaznica 20 kn )
[VAŽNA OBAVIJEST: PISANA EVIDENCIJA POSJETITELJA]
Sukladno nužnim mjerama što ih je Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske uveo za organizaciju okupljanja s više od 100 sudionika, dužni smo voditi pisanu evidenciju sudionika odnosno posjetitelja te ju čuvati najmanje 14 dana. Stoga molimo sve posjetitelje koncerta Đanija Stipaničeva u Bakru na Žalu ribara s početkom u 21 sat da na ulazu ispune i potpišu obrazac sa svojim osnovnim podacima. Kako bismo zajednički ubrzali evidenciju i ulazak na lokaciju održavanja, možete  preuzeti obrazac na našoj web-stranici, unaprijed ga ispuniti te predati prilikom ulaska. Unaprijed zahvaljujemo na razumijevanju i strpljenju, a prije svega što ćete poštivati sve protuepidemijske mjere i držati preporučeni razmak.

20. 7. – ponedjeljak – OTVORENJE IZLOŽBE „DESTRUKTIVIZAM“
- Multimedijalna izložba autora Ivana Paulića u Galeriji „Paulić“ u 21:00 h

Featured Item Background

Upoznajte kroz igru zelene Ponikve 17.7. na turi "Odigraj Hirčevu tajnu razinu"

Objavljeno u: Novosti
Objavljeno: 742UTC_UTCRPMVE1_K2_PonPMUTCE_Srpanj+0000RSrpPMUTC_1C2

Iskusna zagrebačka vodičkinja Iva Silla ove godine za Margaretino leto 17.7. donosi nešto sasvim novo i jako zabavno, igrificiranu turu pod nazivom "Odigraj Hirčevu tajnu razinu" pod sponzorstvom Ine. Inspirirana znamenitim zaljubljenicima u Bakarski kraj, Dragutinom Hircom, Narcisom Daminom te slavnim Andrijom Mohorovičićem, osmislila je zagonetke i mozgalice za istraživanje zelene doline koja, kad krenu kiše, postaje dno jezera!
 
Čudesna priroda okolice Bakra zove na razigrani obilazak fenomena Ponikve, a tom je pozivu odgovorila dugogodišnja suradnica TZ Grada Bakra Iva Silla, iskusni licencirani vodič te prvi interpretacijski vodič i trener u Hrvatskoj. Mnogi strani turisti upoznali su Zagreb zahvaljujući upravo Ivi Silla i njezinim posebnim i drugačijim šetnjama "Secret Zagreb" koje otkrivaju neka posebna mjesta i mnoge skrivene zanimljivosti. Kao članica i trenerica europskog udruženja Interpret Europe do sada je održala 9 tečajeva za interpretacijske vodiče, a čak dva u Bakru, gradu koji je posjetila na poziv direktorice TZ Grada Bakra.

Ta je suradnja započela prvom interpretacijskom šetnjom u Bakarskom kraju koju je Iva Silla osmislila za Šetnju kroz povijest 2018. kad je utjelovila frankopansku sluškinju dok je vodičkinja Marjeta Trkman Kravar postala Elizabeta Frankopan. Kao divica Margareta ispričala je povijesnu ulogu ove obitelji u prošlosti Bakra, ali i brojne druge priče. Stalno se educirajući i pomičući granice, Iva Silla je, kao stalni suradnik TZ Grada Bakra, ove godine osmislila opet nešto novo i dosad neviđeno u Bakarskom kraju!

Interpretacijske šetnje s elementima igre postaju sve popularnije jer su interaktivne i dinamične. Kroz rješavanje raznih pitalica i mozgalica posjetitelji se istovremeno educiraju i zabavljaju, a tako će i 17.7. biti i u Ponikvama i to u dva termina (10 i 18 h) kad će posjetitelji odigrati tajnu Hirčevu razinu.

Što ih zapravo čeka u zelenoj i idiličnoj dolini čudesnih Ponikvi? Pri dolasku, otkrit će kojem od tri tima pripadaju - margareticama, paucima ili kapljicama. Iva će im, zatim, predstaviti priču u kojoj su se našli i pozvati timove da krenu na putovanje kroz vrijeme i šetnju kroz Ponikve uz rješavanje zagonetki. Svaka nova zagonetka, otkrit će nove zanimljivosti. Tek kada otkriju tajne Ponikvi i velikih bakarskih učitelja i zaljubljenika u prirodu Dragutna Hirca, Narcisa Damina te slavnog Andrije Mohorovičića saznat će se koja je ekipa najuspješnije savladala skrivenu razinu Ponikvi.

Program je primjeren i za obitelji, no zagonetke su izazovne te bi mlađima od 10 godina mogle biti preteške. Broj mjesta je ograničen i ture su uglavnom popunjene, no ako se još netko želi pridružiti u jutarnjem terminu potrebna je prijava na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..  Šetnja traje oko 2 sata, ali s obzirom na to da se događa u prirodi preporučuju se duge hlače, visoke cipele i zaštita od sunca i krpelja.

Featured Item Background

Blagdan Majke Božje Karmelske u Krasici u četvrtak 16.7.

Objavljeno u: Novosti
Objavljeno: 737UTC_UTCRPMVE1_K2_PonPMUTCE_Srpanj+0000RSrpPMUTC_1C2

U četvrtak 16. srpnja 2020. godine stanovnici Krasice slave dan svoje zaštitnice Majke Božje Karmelske.

Svete mise održat će se u mjesnoj crkvi u 10.00 i 18.00 sati.

Uoči obilježavanja Dana mjesta, na igralištu Hroljevo održati će se turnir u balotama od 13. do 18. srpnja s početkom u 18.00 sati.

Organizator turnira je Društvo sportske rekreacije Krasica.

Vidimo se na Krasici!

Featured Item Background

Koncet Varaždinskog komornog orkestra u nedjelju u Bakru

Objavljeno u: Novosti
Objavljeno: 654UTC_UTCRPMVE1_K2_PetPMUTCE_Srpanj+0000RSrpPMUTC_1C2

Barok u Bakru nastavljamo koncertom Varaždinskog komornog orkestra u nedjelju, 12.07.2020. u 21:00.
Bit će to prava poslastica za ljubitelje klasične glazbe: sjajnih 19 gudača nastupit će u predivnoj bakarskoj Konkatedrali sv. Andrije apostola koja nas oduševljava ambijentom i akustikom.

Orkestar je dobitnik nagrade Varaždinskih baroknih večeri 'Ivan Lukačić', nagrade HDGU-a 'Milka Trnina' kao i Plakete grada Varaždina. Za nastup na Splitskom ljetu 2008. godine dobio je nagradu 'Judita'. Za nastup na Dubrovačkom ljetnom festivalu 2007. godine orkestar je nagrađen nagradom 'Orlando', a za nastup na Varaždinskim baroknim večerima nagradu 'Jurica Murai' za najbolju interpretaciju solista, dirigenta ili komornog ansambla.  


Program:

    P. Dešpalj: Čežnja za gudački orkestar

    J. Ch. Bach/H. Casadesus: Koncert za violončelo i orkestar u c-molu

    V. Herbert: Serenada za gudački orkestar, Op. 12

Ovaj koncert odvija se u organizaciji Kulturno umjetničke udruge Sklad i TZ GRada Bakra, a uz financijsku potporu Ministarstva kulture RH.

Stranica 1 od 19