Ispiši ovu stranicu

Video reportaža: Božićna čarolija u Bakru

Objavljeno: 25.12.2015.

U trinaest manifestacija kroz trinaest dana grad na istočnoj obali Kvarnera predstavio je sve ono što ga krasi u blagdansko vrijeme. Pogledajte videoreportažu i fotografije napravljene za vrijeme trajanja manifestacije Božić u Bakru.

Otvaranje ovogodišnjeg programa proteklo je u znaku izložbe pod okriljem ateljea Biskupija, nakon koje je koncertom Kulturno-umjetničke udruge Sklad i zbora Jeka Primorja službeno otvoren Božić u Bakru.

U programu ovogodišnje, pete po redu manifestacije Božić u Bakru posjetitelji su mogli uživati u izložbama rukotvorina odnosno maketa, koncertu u organizaciji KUD Sloga, dječjeg zbora Slavići s Praputnjaka te nastupima bakarskih dječjih vrtića i škola. Predstavljanje svoje monografije upriličila je Mirjana Bobuš, a kao i obično jedan od glavnih događaja bio je tradicionalni božićni sajam u bakarskom gradskom vrtu.

Badnjak je pak tradicionalno prošao u ruhu kićenja bora na trgu Vrata uz prigodnu marendu za sve stanovnike Bakra i njegovih naselja. Nadamo se da je ovo dobra pozivnica da se i sljedeće godine vidimo na šestom po redu Božiću u Bakru.