2f971821bfbe197b81d9497eef5aa659.jpg
9e739fd928c1ef1096635bb4b013b509.jpg
0b36168f28219653977ef7f6dd33b2e7.jpg
aaa253dae8b38ac4965b2bd20143339e.jpg
Turistička zajednica Grada Bakra
English Ente turistico della citta di Bakar - Citta di Bakar Tourismusverband Der Stadt Bakar - German

ML2020 1170x250

Novosti
Featured Item Background

Preporuka Gradonačelnika Grada Bakra o prevenciji daljnjeg širenja i zaštite od korona virusa COVID-19

Objavljeno: 13.03.2020.

OBAVIJEST GRAĐANIMA GRADA BAKRA

 

PREDMET: Preporuka Gradonačelnika o prevenciji daljnjeg širenja i zaštite od korona virusa COVID-19

Zbog epidemije korona virusa COVID-19 Gradonačelnik Grada Bakra sukladno uputama Stožera civilne zaštite Grada Bakra, donosi smjernice za postupanje s ciljem preventivnog djelovanja i smanjenja broja zaraženih. Na području Grada Bakra, u razdoblju od 16. ožujka do 01. travnja 2020. godine, ovim smjernicama nalaže se:

•    otkazivanje bilo kakvih javnih manifestacija (kulturnih, društvenih, sportskih) u prostorima sportske školske dvorane OŠ „Hreljin“, domovima kulture na području Grada i svim ostalim prostorima kojim upravlja Grad,

•    za sve ostale skupove na otvorenome kao što su nastupi, priredbe svih vrsta, sportske manifestacije, poslovna okupljanja, razna druženja starijih osoba preporučuje se odgoda do daljnjega zbog objektivnih razloga,

•    smanjenje osobnih kontakata unutar ustanova, institucija ili udruga te komuniciranje elektronskim putem, telefonom i poštom.

•    u cilju prevencije od širenja zaraze korona virusa apeliramo na građane da izbjegavaju okupljanja veće grupe ljudi (svečanosti, manifestacije, sportska događanja kao i ukope pokojnika) kako bi maksimalno umanjili prijenos zaraze i izbjegli međusobne bliske kontakte i rukovanje.

•    shodno Odluci Vlade Republike Hrvatske o privremenoj obustavi rada osnovnih i srednjih škola, Gradonačelnik Grada Bakra donio je Odluku o privremenoj obustavi rada Dječjeg vrtića „Bakar“ u navedenom terminu.


U svrhu praćenja i kontrole mogućeg  širenja virusa na našem području predlažemo:
 
•    Da se uvaže preporuke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

•    Da se uvaže preporuke o postupanju vezano uz sportske objekte, organizaciju i održavanje sportskih natjecanja i događanja Središnjeg državnog ureda za sport.

•    Da se ne održavaju sportska natjecanja i ostala okupljanja na kojima bi mogli učestvovati sudionici iz područja zahvaćenih epidemijom COVID-19 koja su objavljena dnevnim priopćenjima Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske https://civilna-zastita.gov.hr/.

Na temelju svega navedenog Stožer civilne zaštite Grada Bakra poziva građane na pridržavanje propisanih higijenskih postupanja koja uključuju: češće i temeljito pranje ruku, prilikom kihanja i kašljanja koristiti maramice, izbjegavanje dodirivanja očiju, nosa i usta, korištenje dezinficijensa za ruke.

Ukoliko osjetite znakove i simptome groznice, upale respiratornih puteva, čak i blage, ali novonastale, telefonom kontaktirajte svog liječnika ili epidemiologa za dogovor.

Radi prevencije daljnjeg širenja i zaštite Grad Bakar, Turistička zajednica Grada Bakra i Općinski sud u Rijeci za obnovu KO Kukuljanovo – nova, pozivaju građane da svu komunikaciju obavljaju putem elektroničke pošte, telefonski ili običnom poštom dok će Gradska knjižnica Bakar u navedenom periodu biti zatvorena za korisnike.

Važno je reagirati smireno i odgovorno, mjere koje donosimo imaju cilj usporiti i zaustaviti širenje virusa i zaštiti zdravlje građana. Mjesta panici na području Republike Hrvatske nema, pratimo situaciju i svi daljnji koraci biti će usklađeni s preporukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i Županijskog stožera civilne zaštite Primorsko-goranske županije, a javnost će o svemu biti pravovremeno informirana.

Unaprijed zahvaljujem.

S poštovanjem
                                
Gradonačelnik

Tomislav Klarić

 

REPUBLIKA HRVATSKA    

PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA    

GRADONAČELNIK

Bakar, 13. ožujka 2020. godine