0b36168f28219653977ef7f6dd33b2e7.jpg
9e739fd928c1ef1096635bb4b013b509.jpg
2f971821bfbe197b81d9497eef5aa659.jpg
aaa253dae8b38ac4965b2bd20143339e.jpg
Turistička zajednica Grada Bakra
English Ente turistico della citta di Bakar - Citta di Bakar Tourismusverband Der Stadt Bakar - German

Novosti
Featured Item Background

Turistička zajednica Grada Bakra godinu je započela izdavanjem nove turističke karte bakarskog kraja

Objavljeno: 14.03.2021.

U ovom izazovnom razdoblju, za vrijeme trajanja pandemije koronavirusa, u kojem je uvelike obustavljen „normalan“ način života i kada su odgođene ili otkazane brojne manifestacije, turistička zajednica Grada Bakra posvetila se svojim razvojnim planovima i projektima.

Jedan od projekata koji je početkom ove godine uspješno realiziran je i izdavanje nove turističke karte čitavog područja Grada Bakra koji pokriva impresivnih 125 km². U njoj su obuhvaćene brojne točke od interesa za turiste i posjetitelje, te nekoliko prijedloga što svakako treba posjetiti i što nikako ne propustiti dok se nalazite u bakarskom kraju. Označeno je čak 43 znamenitosti u Bakru, te 39 znamenitosti na području svih naselja u sklopu Grada Bakra (Hreljin, Krasica, Kukuljanovo, Plosna, Ponikve, Praputnjak, Škrljevo i Zlobin), a ucrtane su i brojne šetnice te planinarske i biciklističke staze.

Karta je osmišljena i napravljena u suradnji s kreativnim timom „MAK usluge“. Gotovo čitavu prošlu godinu trajale su pripreme za realizaciju ovog projekta u kojeg je uloženo mnogo truda što se najviše očituje na brojnim detaljima, poput rukom crtanih znamenitosti. Turistička karta izrađena je u dvojezičnoj hrvatsko-engleskoj varijanti, a koncipirana je tako da na što bolji i jednostavniji način posjetiteljima približi kulturno-povijesne znamenitosti, prirodne ljepote i ostale posebnosti bakarskog kraja.

„Kako nam je uistinu nedostajala jedna brošura sa turističkom kartom čitavog područja Grada Bakra, trenutnu smo situaciju iskoristili upravo za osmišljavanje i izradu nove turističke karte, koja će zasigurno svim posjetiteljima uvelike olakšati snalaženje na našem području ili im možda samo dati ideju što trebaju posjetiti dok se nalaze u bakarskom kraju. Karta je vrlo detaljno razrađena kako bi posjetiteljima na najbolji mogući način predstavila naš kraj i pomogla im otkriti sve niti od kojih je satkan Grad Bakar. Također, ona nam slikovito prikazuje koliko bogatog i raznolikog sadržaja naš kraj ima za ponuditi svojim posjetiteljima .“ Sonja Jelušić Marić, direktorica TZ Grada Bakra

U sklopu navedenog projekta napravljena je i prateća interaktivna karta uz više detalja za još bolje snalaženje u prostoru, a možete ju pronaći na web stranicama TZ Grada Bakra.

Turističku kartu možete pogledati na sljedećim linkovima:
https://www.tz-bakar.hr/bakar/upoznajte-nas/virtualna-karta
http://www.mak-usluge.hr/2021/01/04/turisticka-karta-podrucja-grada-bakra/